Werkfoto

Over kunstenares Ulrike Kristelijn

Ulrike Kristelijn is schilderend kunstenares en gebruikt verschillende technieken. Veel van haar werk is ontstaan vanuit de sluiertechniek onder het credo:

“sluiers…..
Door te schilderen en te tekenen leer ik zien…


"Het is een stil ondergaan van wat in mij leeft. Hoe meer het werk vordert, hoe meer er gebeurt. Sluierend zoek ik naar het moment van rust, het is voor mij het vastleggen van mijn innerlijke beweging", aldus Ulrike Kristelijn.

Ulrike Kristelijn, oorspronkelijk van Duitse afkomst, volgde kunstzinnige vorming aan het scholingscentrum Cochenille in Zutphen (School voor het creatieve proces). Vanaf die tijd volgt zij ook lessen bij Han Walraven - beeldend kunstenaar aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunst (K.A.B.K) in Den Haag. Na Cochenille volgde ze 6 themajaren bij het "Vrijkunstzinnig Jaar" in Zutphen.

In 23 april 1999 heeft Ulrike haar eerste expositie gehad in het Stadsdeelcentrum Enschede-Oost.
Andere exposities zijn: De Poort Conferentieoord te Groesbeek, Bloedbank Enschede Stadspoort.

Na 2½ jaar Helias (School voor vrije kunsten in Culemborg) volgde zij de tekenschool Het Kolam te Zutphen. In 2007- tot 2009 studeerde zij aan de vrije academie HET PAD, opleidingsinstituut voor kunstzinnig hulpverlenen en kunsteducatie en heeft deze in de zomer 2009 met Examen afgrond.
Werkfoto_Ulrike