Sluierschilderijen “things to do”
Citaat van Frans Broer, tijdens een bezoek bij Ulrike in 2012,

Meteen bij het eerste aanblik, was Frans aan de grond genageld.

"Ulrike's schilderijen zetten de geest van de toeschouwer aan het werk. Ze triggeren zoals een steen waar je over struikelt. Het is een soort glooiing in het oppervlak, waar je loopt en wat je even doet schrikken. Het is uitzonderlijk voor iemand die amateur is.
Fascinerend abstract of mythisch abstract werk, het doet me aan Georgia O, Keefe denken."

"Het maakt je geest rustig." Frans zat de rest van de dag nog aan haar werk te denken. Het heeft een enorm effect op hem gehad.

“Trek je Ulrike niets aan, ga door op deze weg”, aldus Frans. “Dit doet mij denken aan een schilderes in Frankrijk, maakte schoon bij een arts, toen die arts haar werk zag, gebeurde hetzelfde als nu bij mij, aan de grond genageld. Deze vrouw schilderde bloemen, zodat een soort abstractie, ”Serafine Louis”, helaas gestorven aan psychische problemen."

Frans vertelde ook nog, "Ulrike werk is hoogstaand werk. Zij moet van haar twijfel af, zij moet op natuurlijke wijze verder schilderen, niet forceren. Het is helemaal geen oppervlakkig werk. Je voelt achter ieder werk de geest die erachter zit."

Frans twijfelde na een vraag van Ulrike over het overgaan naar figuratief: "Het zijn een soort abstracte mandala’s. Het is het licht wat jij schildert. Jij schildert de 4de dimensie."